Orgamé

Geschiedenis

Sinds 1992 produceert en commercialiseert bvba Ranschaert een compleet gamma organische meststoffen en bodemverbeterende middelen onder de merknaam Orgamé. Daarnaast worden producten verdeeld voor het milieuvriendelijk bestrijden van insecten, plantenziektes en onkruid. De producten worden verkocht in België, Frankrijk en Nederland.

Doelgroep

Orgamé wordt vooral verkocht aan professionele tuinbouwers en biologische land- en tuinbouwers, een sector waarin kwaliteit centraal staat. Steeds weer wordt innovatief nagedacht om de kwaliteit te verbeteren, steeds weer staat respect voor mens en milieu centraal.

Grondstoffen

Vroeger werd vooral gedroogde kippenmest als basisgrondstof gebruikt, maar vandaag bestaan de grondstoffen hoofdzakelijk uit verwerkte dierlijke eiwitten : beendermeel, bloedmeel, haar- en verenmeel. Omwille van een groeiende vraag werden de laatste jaren ook een aantal plantaardige meststoffen in het gamma opgenomen. Een belangrijk kenmerk van de Orgamé organische meststoffen is dat ze geleidelijk vrijkomen gedurende de hele groeitijd van de teelt, zowel op het gebied van stikstof, fosfor en kalium.

Oog voor de klant

Op vraag van de klant en op basis van bodemanalyses worden speciale formules gemaakt. Zo werden op basis van de ervaringen van een aantal biologische en andere boeren reeds een aantal specifieke formules ontwikkeld op basis van kwalitatief hoogstaande grondstoffen met specifieke aandacht voor het bodemleven.
Verder onderscheidt Orgamé zich door een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding, gecombineerd met een correcte en snelle levering. Juist door die goede prijs-kwaliteitsverhouding is Orgamé ook de geschikte partner voor het produceren van private labels.

Respect voor mens en natuur

Orgamé organische meststoffen hebben vooral oog voor het milieu :

  • Restproducten uit de levensmiddelenindustrie krijgen een tweede leven.
  • De meststoffen worden getypeerd door een zachte werking volgens de behoefte van de plant.
  • Er is minimale uitspoeling van de meststoffen in het grondwater.

Kwaliteit

Zoals iedere meststoffenproducent, wordt ook Orgamé gecontroleerd door het FAVV; jaarlijks worden monsters genomen, die gecontroleerd worden op NPK en organische stof. Daarnaast is ook Orgamé onderworpen aan een autocontrolesysteem, waarbij alle meststoffen 100% traceerbaar zijn via een productienummer. Ten slotte dienen alle dierlijke grondstoffen te voldoen aan de hygiëne-eisen van de Europese wetgeving.